
Ağız ve çene cerrahisi işlemleri nasıl gerçekleştirilir?
Cerrahi işlemler bu alanda uzmanlaşmış diş hekimleri tarafından, steril ortamlarda gerçekleştirilirler. İşlem uygulanacak bölgeye lokal anestezi uygulanır, böylece işlem sırasında ağrı ya da acı hissedilmesinin önüne geçilir.
Cerrahi işlem öncesinde nelere dikkat edilmesi gerekir?
Cerrahi işlem öncesinde kan sulandırıcı ilaçların kesilmiş olması gerekir. Bazı ağrı kesiciler de kan sulandırıcı etkiye sahip olduğundan doktorunuza danışmadan herhangi bir ilaç kullanmamanız en doğrusu olacaktır. Eğer bölgede iltihap varsa bu iltihabın cerrahi müdahale öncesinde giderilmiş olması gerekir. Hekiminiz sonradan oluşabilecek iltihaba karşı da işlemden birkaç gün önce antibiyotik tedavisine başlayabilir.
Cerrahi işlem sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
İşlemlerden sonraki bir hafta boyunca ağız hijyenine özen gösterilmesi önemlidir. Dikiş gerektiren cerrahi işlemlerde ilk 24 saat boyunca ağır fiziksel aktivite yapılmamalı, sigara içme, balon şişirme gibi ağız içindeki basıncı etkileyecek aktivitelerden kaçınılmalıdır. Sert ve taneli yiyecekler tüketilmemelidir. Hekiminizin önerdiği gargaraları kullanabilir, hekiminin önerdiği şekilde buz uygulayabilirsiniz.
Ağız ve çene cerrahisi işlemleri ne kadar sürer?
İşlemin en kadar süreceği ve kaç seans gerekeceği işlemden işleme göre değişkenlik göstermektedir. Bazı tedaviler tek seferlik bir müdahale ile birkaç dakikada çözülebilirken bazı sorunlar bir saati aşan ya da kliniğe birden çok kez gelmenizi gerektiren tedaviler gerektirebilir.